Willen Zwollenaren hun auto delen?

auto_delenOm inzicht te krijgen in de manier waarop Zwollenaren reizen en welk vervoersmiddel ze kiezen voert de gemeente Zwolle samen met de provincie Overijssel een onderzoek naar mobiliteit.

De online vragenlijst wordt voorgelegd aan leden van het Zwolse burgerpanel. Inwoners uit Zwolle die niet in het panel zitten kunnen ook meedoen aan het onderzoek, dat duurt tot 29 juli aanstaande. Zij kunnen de lijst vinden op www.zwolle.nl/mobiliteit. De onderzoekers willen door het onderzoek de verschillen in kaart brengen tussen diverse doelgroepen, zoals scholieren, werkenden, huismoeders/-vaders en gepensioneerden.

Keuze vervoersmiddel
Het onderzoek moet aantonen hoe groot de groep gebruikers van de diverse vervoersmiddelen in Zwolle is. Welke doelgroep gebruikt welk vervoersmiddel, met welk motief en op welke trajecten? Verschilt dit per wijk of zien we in alle wijken eenzelfde gebruik van vervoerswijzen? De onderzoeksvragen richten zich ook op de groep mensen die voor winkelbezoek naar de binnenstad reizen. Duidelijk moet worden hoe groot deze groep is.

Deelauto’s
Ook wordt er gekeken in hoeverre inwoners van Zwolle mogelijkheden zien om van vervoermiddel te wisselen of bereid zijn nieuwe vormen van mobiliteit te gebruiken, zoals bijvoorbeeld deelauto’s. Tevens wordt onderzocht of er bereidheid is om eigen initiatieven te ontplooien op het gebied van mobiliteit. De uitkomsten zijn na de zomer gereed en worden vervolgens meegenomen in het mobiliteitsbeleid van gemeente en provincie.

Back to top button