Windesheim op een na beste hogeschool van Nederland

Windesheim behoudt een stevige tweede plaats in de ranglijst ‘Beste grote hogescholen’ van de Keuzegids hbo 2022. Dertien bacheloropleidingen en één Ad-opleiding kregen het predicaat topopleiding volgens de gids, die vandaag (donderdag) uitkomt.

Uit de Keuzegids blijkt dat met name de sfeer op de hogeschool en de kwaliteit van de docenten goed gewaardeerd worden. Bestuursvoorzitter Henk Hagoort: ‘Een fantastische pluim voor alle collega’s. De coronaperiode zorgde ervoor dat niet altijd gemakkelijk was het contact met studenten te onderhouden, maar onze docenten in Zwolle en Almere hebben binnen de beperkingen ontzettend hun best gedaan. En dat wordt herkend.’ Een groot deel van het oordeel in de Keuzegids is gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), die begin 2021 werd afgenomen onder duizenden studenten.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Windesheim neemt zowel in de ranking ‘grote’ hogescholen van de Keuzegids voltijd als in de ranglijst van Associate degrees (Ad’s) een tweede positie in.[/perfectpullquote]

Windesheim neemt zowel in de ranking ‘grote’ hogescholen van de Keuzegids voltijd als in de ranglijst van Associate degrees (Ad’s) een tweede positie in. Windesheim haalt 67,5 punten in de ranglijst ‘Beste grote hogescholen’. Avans voert met 70,5 punten deze lijst aan. Hogeschool Leiden is derde met 61,5 punten. Windesheimopleidingen scoren bovengemiddeld in de volgende vakgebieden: onderwijs en opvoeding, recht en bestuur, economie en bedrijf, gedrag en maatschappij, exact en informatie en techniek en ontwerp.

Topopleidingen
Dit jaar krijgen dertien Windesheim bacheloropleidingen en één Ad-opleiding het predicaat ‘topopleiding’. Zij hebben een score van 75 punten of hoger en worden duidelijk hoger beoordeeld dan het landelijke hbo-gemiddelde, dat op 60 punten ligt. Het predicaat ‘topopleiding’ gaat in Zwolle naar de opleidingen: Civiele Techniek, Elektrotechniek, Finance & Control, Global Project and Change Management, Human Resource Management, Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding, LVO Natuurkunde, LVO Wiskunde, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie, Ruimtelijke Ontwikkeling en Technische Bedrijfskunde. In Almere kregen de volgende opleidingen het predicaat: Logopedie en Ruimtelijke Ontwikkeling en de Ad-opleiding Pedagogisch Educatief Professional.

Over de Keuzegids
De Keuzegids is een onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. De beoordeling is gebaseerd op studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête 2021 (NSE) en studiesuccescijfers van de Vereniging Hogescholen (VH).

Back to top button