Wisseltruc bij V&D in Zwolle

En stel haalt dinsdag 9 september 2014 bij de V&D in Zwolle een wisseltruc uit. Waarschijnlijk zijn de twee met dezelfde truc door heel Nederland actief.

Tijdens het afrekenen van kleding ter waarde van 796 euro, weet de man de medewerkster af te leiden zodat de vrouw razendsnel zeven biljetten van 50 euro terugpakt van het net uitgetelde stapeltje. Omdat het stel daarvoor al een paar keer uitgebreid heeft zitten tellen, lijkt het de medewerkster onzin om het geld weer te controleren en gaat er dus minder geld terug in de kassa.

Geld terug
Later die dag stapt een vrouw met alle kleding weer dezelfde V&D in om alles terug te brengen. Het is niet goed te zien of het dezelfde dame van de wisseltruc is. De vrouw krijgt bij het retourneren even later de volle 796,- terug. Binnen een paar uur is er dus 350 euro buitgemaakt. Diezelfde dag haalt het stel bij een modezaak aan de Diezerstraat in Zwolle dezelfde truc uit.

Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de daders? Wie is er mogelijk ook slachtoffer van hen geworden? Reacties naar politie Eenheid Oost-Nederland: 0800-6070 (gratis) of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis).

Back to top button