Woede over ruimen van vogels Wijthmenerplas

Behalve eerdere zorgen van GroenLinks heeft nu ook Swollwacht verontwaardigd gereageerd op geluiden dat er nesten van watervogels zijn geruimd bij de bouw van een waterskibaan aan de Wijthmenerplas.

Swollwacht-fractievoorzitter William Dogger heeft een brief op poten gestuurd naar wethouder Filip van As. ‘Mocht dit waar zijn, dan zou dit de tweede keer zijn in zeer korte tijd dat er door werkzaamheden, eerder al in Stadshagen, vogelnesten worden geruimd door werkzaamheden.’
Eerder stelde GroenLinks hier al vragen over aan wethouder RenĂ© de Heer, van Economische Zaken. Swollwacht richt haar pijlen op wethouder van As die dierenwelzijn in zijn portefeuille heeft. ‘U zou de dierenhoeder binnen het College van B&W moeten zijn om dergelijke stommiteiten te voorkomen en er voor moeten zorgdragen dat dergelijke grondwerkzaamheden in het open terrein in de B&W-kamer beter afgestemd wordt in relatie tot het belang van dierenwelzijn. Blijkbaar doet u dit niet of komt zoiets niet bij u op!’, schrijft Dogger.

Back to top button