Vakbond: ‘Versie van Ron Jans over liedje klopt niet’

De Amerikaanse spelersvakbond heeft furieus gereageerd op de ontwikkelingen van de racisme rel rond Ron Jans. Volgens de organisatie klopt er helemaal niks van de versie van de trainer dat hij slechts zou hebben meegezongen met een liedje, waarin het woord ‘nigger’ voorkwam.

Jans is inmiddels opgestapt bij FC Cincinnati, nadat hij een opspraak raakte wegens racistische uitlatingen. In een reactie liet Jans aan de Nederlandse media weten dat hij slechts meezong met een liedje. Niet handig, maar volgens de oefenmeester onschuldig. ‘Mijn tweede aanvoerder zei tegen me: daar moet je voorzichtig mee zijn. Dat realiseerde ik me toen ook’, zei hij tegen de Volkskrant over het voorval.

Strategisch lekken
Van die versie klopt helemaal niks, laat de spelersvakbond MLSPA weten in een reactie. ‘We zijn ontzettend teleurgesteld in de pogingen die de laatste dagen zijn gedaan om het publieke debat te manipuleren door middel van leugens en strategisch lekken naar de pers. Er klopt bijvoorbeeld niets van het verhaal dat er zou zijn meegezongen met een lied’, staat in de verklaring┬ávan de vakbond.

Bewuste leugens
De MLSPA spreekt van bewuste leugens. ‘De opzettelijke leugens hebben bijgedragen aan een vergiftigde sfeer, waarin betreurenswaardig misbruik van spelers wordt aangemoedigd. Het waren pogingen om de waarheid te verdraaien en degenen die van onacceptabel gedrag spraken te intimideren.’

Back to top button