Wolf valt man aan, politie schiet dier dood

Een mens is zondagochtend aangevallen door een wolf. De politie heeft het beest doodgeschoten, meldt het Dagblad van het Noorden. Het incident gebeurde in Wapse (Drenthe). Het Zwolse Tweede Kamerlid Thom van Campen noemt het incident ‘bizar’.

De wolf was doorgedrongen in een beschermd perceel waar hij eerst schapen zou hebben aangevallen, meldt het Dagblad van het Noorden. De eigenaar van de schapen probeerde zijn dieren te redden, maar werd door de wolf in zijn arm gebeten. De man is met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn. Er zouden pezen zijn doorgebeten, meldt RTV Drenthe.

Het Zwolse Tweede Kamerlid Thom van Campen (VVD) noemt het voorval ‘bizar’. ‘Met de toename van de wolvenpopulatie in Nederland was het wachten op een ongeluk. Al eerder riep ik – na vreselijke beelden van verscheurd vee – de minister op om eindelijk beheer van de wolf mogelijk te maken. Wapse laat zien dat dit gevaar niet mag worden onderschat.’

Eerder werden er ook al vermoedens geuit of een wolf in Zwolle zou rondlopen. Het is nooit duidelijk geworden of dat ook echt zo is geweest.

Back to top button