‘Wonderlijke’ omwenteling voor zieke Tobias

Het zieke Zwolse jongetje Tobias is na zijn overweldigende 12e verjaardag opgeknapt. Werd er eerst gevreesd dat hij zijn feestdag niet zou halen, nu wordt Tobias weer behandeld. Zijn moeder noemt het een ‘wonderlijke omwenteling’, op haar Facebook-account.

Vrijwel heel Nederland leek eind november begaan te zijn met Tobias, nadat zijn omgeving een verzoek had gedaan hem massaal kaarten te sturen voor zijn 12e verjaardag op 28 november. De vrees was er dat hij het niet zou halen, maar Tobias háálde het en kreeg een huis vol kaarten, knuffels en ballonen.

MRI-scan
Nu, bijna drie weken later, geeft zijn moeder Evelien op Facebook een update over de situatie van haar zoon. ‘Sinds maandag 27 november heeft Tobias dagelijks progressie geboekt. Het ging in de daaropvolgende week zo goed, dat we ons dinsdag 5 december weer in het UMCG hebben gemeld…voor een MRI-scan. Daar vonden de artsen Tobias sterk en een dag later konden we de behandeling van Tobias weer oppakken. Tobias wordt weer bestraald. De artsen waren op z’n zachts gezegd verbaasd over hoe Tobias terug kwam.’

Perspectief
Op de MRI-scan was te zien dat de tumor gestopt was met groeien. ‘Dit alles biedt weer een perspectief, mogelijk kan de tumor voor een aantal maanden gestopt worden. Hierdoor hebben we als gezin tijd om nog onvergetelijke herinneringen te maken’, aldus zijn moeder Evelien op 15 december.

Back to top button