Wonderschone doelpunten nekken PEC Zwolle

Twee fraaie treffers van Vitesse waren zaterdagavond te veel voor PEC Zwolle. De Zwollenaren verloren de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen: 1-2.

Heel veel meer had de ploeg van John van ’t Schip ook niet verdiend gezien het spelbeeld. Vitesse was beter, zéker in de eerste helft. De Arnhemmers kwamen ook op voorsprong via een prachtig doelpunt van Bryan Linssen. Hij controleerde een hoge voorzet en schoot in één draai raak. PEC Zwolle kwam na rust beter in de wedstrijd, en maakte via Younes Namli zelfs 1-1. Niettemin bepaalde Mason Mount met een prachtige vrije trap de eindstand op 1-2.
‘Op het moment dat je voor de 2-1 gaat, maken zij op fantastische wijze de 1-2. Het was daarna pompen of verzuipen. Tegen Groningen ging de bal er wel in, vanavond niet’, analyseerde Van ’t Schip.

Komende woensdag speelt PEC Zwolle de kwartfinale van het bekertoernooi in Alkmaar. Om 18.30 uur wordt er afgetrapt tegen AZ.