woensdag , 27 september 2023

Woningmarkt: Verkoopprijs huizen in Zwolle 4 procent gedaald

Koophuizen in Zwolle zijn in het eerste kwartaal van 2023 met vier procent in waarde gedaald. Dat blijkt uit een rapportage van Rodenburg Makelaars.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Zwolle was in het eerste kwartaal 407.000 euro. Dat is een prijsverschil van de vierkante meterprijs van -4% ten opzichte van een jaar geleden. Overige statistieken over de woningmarkt in Zwolle:

  • In het eerste kwartaal van 2023 is de verkoop- en aanboddynamiek op de woningmarkt van Zwolle nagenoeg stabiel gebleven ten opzichte van de bestaande tendens.
  • In Zwolle is al meer dan vijf jaar op rij sprake van een krappe woningmarkt.
  • Tussen de woningtypen bestaat amper prijsverschil. Kopers betaalden voor zowel een appartement als woonhuis gemiddeld € 3.740 per m².
  • Starters zijn gemiddeld vertegenwoordigd in het koperspubliek. In 2022 is 39% van de kopers een starter, dit is vergelijkbaar met het landelijke gemiddelde.

Eerder vandaag (donderdag) maakte het CBS en het Kadaster ook bekend dat in mei de prijzen van koopwoningen voor de vierde maand op rij zijn gedaald. De prijzen van bestaande koopwoningen waren gemiddeld bijna 6 procent lager dan een jaar eerder. Wat de situatie voor Zwolle exact is, valt nog niet op te maken uit die cijfers.