Yes! PEC Zwolle handhaaft zich in de eredivisie

PEC Zwolle heeft zich zondagmiddag na een 3-1 overwinning op Heracles Almelo verzekerd van nog een jaar eredivisievoetbal. 

Na een turbulent seizoen, waarin er meer rumoer was dan tevredenheid, barst na het gewonnen duel met Heracles Almelo alsnog de feestvreugde los. PEC Zwolle weet zich na de 3-1 zege te handhaven in de eredivisie, en gezien het spelbeeld tegen de Almeloërs is daar meer dan verdiend.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

PEC Zwolle domineerde de wedstrijd en kwam in de eerste helft ook op voorsprong via Lennart Thy. De ploeg van Johnny Jansen had geen kind aan de gasten. Niettemin kreeg de thuisploeg seconden voor het rustsignaal toch de gelijkmaker om de oren.

Ook in de tweede helft lieten de Zwollenaren zien dat ze terechte eredivisiemateriaal zijn. De voorsprong kwam zo’n twintig minuten voor tijd via Silvester van de Water, gedurende het seizoen overgekomen van Cambuur Leeuwarden.In de slotfase soleert Filip Krastev door de vijandige linies en zet de 3-1 eindstand op het bord, waarna een vreugde-explosie losbarst.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Back to top button