Yildirim uit Zwolse politiek na omstreden uitspraken

Cemal Yildirim

Cemal Yildirim heeft vanavond ontslag genomen van de gemeenteraad als raadslid van Swollwacht. Hij deed dit na een spoedoverleg met de fractie en het bestuur. Yildirim kwam eerder vandaag in opspraak na dubieuze uitlatingen over de “Turkijerel”.

Yildirim plaatste na de rellen in Rotterdam een aantal reacties op Facebook. Zo meldde hij dat Nederland ‘een koekje van eigen deeg’ kreeg en dat ‘Nederland het verdiende’. Die uitspraken zorgden voor veel commotie, ook bij zijn eigen partij Swollwacht.

Die belegde om 17.30 uur vanmiddag (maandag) een spoedberaad met het raadslid, de fractie en het bestuur. Het resultaat van dat gesprek is dat Yildirim zijn raadslidmaatschap in Zwolle per direct heeft neergelegd.

Heel veel spijt
Fractievoorzitter William Dogger las voor de raadsvergadering een verklaring voor. ‘We hebben kunnen lezen dat ons raadslid Cemal Yildirim in opspraak is gekomen na Facebook-berichten van hem over de Turks-Nederlandse kwestie. Namens hem wil ik zeggen dat hij heel veel spijt heeft van zijn uitlatingen en dat hij geschrokken is van de reacties daarop. Het is nooit zijn bedoeling geweest. Ook wil ik benadrukken dat Yildirim deze opmerkingen heeft geplaatst als priv├ępersoon en niet als raadslid van Swollwacht of lid van de Zwolse gemeenteraad. Na overleg met de fractie en het vestuur van Swollwacht heeft Yildirim besloten per direct zijn functie als gemeenteraadslid neer te leggen.’

 

Back to top button