Zeer zware storm nadert Nederland, mogelijk zelfs windkracht 11

Nederland kan zich donderdag en vrijdag opmaken voor een zeer zware storm. Sommige rekenmodellen spreken zelfs over windkracht 11, met windsnelheden van 120 tot 170 km/u.

De eerste tekenen van de storm zullen we donderdag vooral aan de kust meemaken. Dan zou er sprake zijn van windkracht 9 en zeer zware windstoten van boven de 110 km/u.

Zwolse weerexperts
Een dag later zou het nog erger worden en wordt er zelfs gesproken over windkracht 11. Vooral de kustgebieden en het noorden van het land moeten zich schrap zetten. De Zwolse weerexperts van Art of Thunders houden een slag om de arm. ‘Richting donderdag en/of vrijdag wordt het spannend! Aangezien de koers van lagedrukgebieden lastig te voorspellen zijn en daarbij eventuele randstoringen houden wij de slag nog om de arm. Wat wel opvallend is dat bijna alle weermodellen met een storm komen. Hoe zwaar deze zal uitpakken zal in de loop van de dagen steeds meer duidelijker worden.’

De hoogste windstoot die in Nederland ooit is gemeten stamt al uit 1921. Toen raasde het in Hoek van Holland met 162 km/u.

 

Back to top button