Zelfs vanaf elf meter scoort PEC Zwolle niet, ‘er ligt een bal in mijn tuin’

Terwijl de politie buiten het stadion de rust bewaarde na het afkondigen van een noodbevel, vocht PEC Zwolle binnen het stadion voor lijfsbehoud. Maar zelfs tegen RKC Waalwijk lukte het de ploeg van nieuwe trainer Dick Schreuder niet om te imponeren (0-0).

Hoeveel kansen heb je nodig om een doelpunt te maken? Zelfs een strafschop blijkt niet voldoende voor PEC Zwolle om een wedstrijd tegen het nietige RKC Waalwijk te winnen. In de tweede helft mag Daishawn Redan vanaf elf meter aanleggen, maar hij schiet de bal zó hoog over dat het op social media berichten regende dat mensen – van Holtenbroek tot Wezep – een bal in de tuin hadden gevonden. Redan baalde er zelf ook van. ‘Ik raakte hem totaal verkeerd.’

Leeg doel
Ook in de eerste helft kreeg PEC Zwolle dé kans om op voorsprong te komen toen Luka Adzic helemaal alleen op de keeper afstormde. Hij miste en wist de rebound voor een leeg doel nog op de paal te koppen. Wie geen doelpunten kan maken, blijft nooit in de eredivisie. Niettemin vertelde trainer Schreuder voor de camera’s van ESPN dat hij – jawel – aanknopingspunten zag. ‘Bijvoorbeeld het vooruit verdedigen.’ De fans van PEC Zwolle zien vooral de ranglijst. En daar bungelt PEC Zwolle nog stijf onderaan.