Zeven aanhoudingen bij vechtpartij voetbalsupporters

De politie reageerde op woensdag 14 december rond 18.00 uur op een melding van een vechtpartij door een groep personen. Agenten hebben in de omgeving zeven mannen aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Rond 18.00 uur kreeg de politie de melding van de vechtpartij op de kruising van de Rhijnvis Feithlaan met de Bagijnesingel. Enkele agenten waren daar in de omgeving al ter plaatse in verband met de voorbereidingen voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Utrecht. De agenten die hierdoor snel ter plaatse kwamen zagen dat de vechtpartij was beëindigd. Meerdere personen waren er vandoor gegaan.

Verwondingen
In de omgeving heeft de politie eerst vijf mannen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij deze vechtpartij. Eén van hen, zo bleek aan het bureau, had lichte verwondingen. Hij is hiervoor behandeld. Na de wedstrijd van vanavond werden er nog twee verdachten van 34 en 32 jaar uit Zwolle aangehouden. De politie onderzoekt hun mogelijke betrokkenheid bij dit incident. De politie houdt rekening dat het hier ging om een vechtpartij tussen voetbalsupporters. De politie stelt nader onderzoek in naar de toedracht en de rol van de aangehouden mannen.  Van de vijf eerder aangehouden verdachten zijn er drie van 38, 34 en 26 afkomstig uit Zwolle, een 18-jarige man uit Houten en een 16-jarige jongen uit Kampen.

Getuigenoproep
De politie roept getuigen van deze vechtpartij op zich te melden. Ook filmopnamen van de vechtpartij zijn zeer welkom bij het onderzoek van de politie. Deze kunt u uploaden via de bijgevoegde koppeling. U kunt de politie bereiken op telefoonnummer 0900-8844

Back to top button