Zieke Zwolse vrouw krijgt alsnog nieuwe scootmobiel

Lucie Blok heeft, na 72 weken wachten, alsnog haar nieuwe scootmobiel gekregen. Nadat ze haar verhaal had verteld aan ZwolleNu heeft de gemeente meteen actie ondernomen. Vandaag werd de nieuwe scootmobiel afgeleverd op haar adres in Stadshagen.

Beter laat dan nooit. Lucie Blok (59) heeft vandaag een nieuwe scootmobiel gekregen, nadat ze er 72 weken op heeft moeten wachten en aan huis gekluisterd was. Haar verhaal aan ZwolleNu was het beginpunt voor actie. Een paar dagen later stond het hoofd van de WMO van de gemeente en haar eigen consulente aan haar huis. Een dag later werd de nieuwe scootmobiel afgeleverd.

Blok is blij met de acties, maar hoopt ook dat het de ogen heeft geopend van de gemeente Zwolle en leverancier Welzorg. ‘Ook voor andere gehandicapten in Zwolle denk ik dat er nu alerter en beter wordt gehandeld door de instanties. Er is héél veel fout gegaan in mijn situatie. Ik heb er echter, na gesprekken met de betrokkenen van de gemeente, vertrouwen in dat dit soort excessen niet meer voorkomen in deze stad.’

De zaak kwam aan het rollen, nadat ChristenUnie-raadslid Wietse de Boer aan de bel trok wegens de manier waarop Welzorg met haar klanten omgaat.

Back to top button