Ziekenhuis dicht door coronavirus

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem is gesloten. Medewerkers kunnen nog wel in en uit het ziekenhuis. ‘We kunnen geen bezoekers ontvangen en geen nieuwe patiënten. Mensen die binnen zijn blijven binnen’, zegt een woordvoerder tegen de NOS.

In het Beatrixziekenhuis lag een vrouw van middelbare leeftijd die ernstig ziek was. Uiteindelijk is in het Erasmus MC in Rotterdam vastgesteld dat de vrouw het coronavirus heeft. De patiënt lag tussen 21 en 28 februari op de ic-afdeling in Gorinchem met zware luchtwegklachten.

Jaap van Dissel, hoofd Infectieziekten van het RIVM, zei tijdens een persconferentie dat moet worden uitgezocht wat de consequenties voor personeel en andere patiënten is. Daarom zou een onmiddellijke patiënten- en bezoekersstop nodig zijn. Personeel dat nodig is voor patiënten die al in het ziekenhuis liggen worden gecontroleerd op het coronavirus.

Het crisisteam van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid is bijeen in verband met het virus.

Coevorden
Ook is er inmiddels een geval bekend in Coevorden, op zo’n 50 kilometer van Zwolle. Het betreft een man die in thuis in isolatie zit en drie dagen carnaval heeft gevierd in Tilburg. Ook een vrouw uit Delft is besmet, zij vierde ook carnaval in Tilburg. Het RIVM benadrukt dat huisartsen en ziekenhuizen in de regio Tilburg niet meer gevallen hebben gezien van koorts en longontsteking. Ook is nog niet duidelijk of de patiënten in Tilburg zijn besmet.

UPDATE: Minister Bruno Bruins heeft Nederlanders opgeroepen om thuis te blijven als er lichte klachten aan de luchtwegen zijn én als ze in China, Zuid-Korea, Iran, Singapore én in bepaalde gebieden in Noord-Italië waren. Lees hier.

Back to top button