Ziekenhuizen en ic’s raken voller, 10.315 nieuwe besmettingen

Er zijn sinds gisteren 10.315 nieuwe coronabesmettingen in Nederland doorgegeven. Dat meldt het RIVM in haar dagelijkse update. Het aantal is ongeveer vergelijkbaar met gisteren.

Het aantal ziekenhuis- en ic-opnames stijgt door. In een etmaal zijn er 311 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 20 nieuwe opnames meer dan gisteren. Op de intensive care werden 53 nieuwe patiënten opgenomen, 4 nieuwe opnames meer dan gisteren.

Effect maatregelen
Dinsdag is ook altijd de dag dat het RIVM haar wekelijkse update geeft. Daarin zegt ze dat de laatste week het aantal meldingen COVID-19 verder toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen opnieuw minder snel steeg dan de week ervoor. ‘Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden. Het aantal patiënten in de ziekenhuizen en het aantal intensive care -opnames neemt nog wel verder toe.’

Verpleegafdelingen
Afgelopen week registreerde Stichting NICE 1.739 nieuwe opnames op de verpleegafdelingen, in de week daarvoor waren dit 1.492 opnames op verpleegafdelingen. Een stijging van bijna 17% in vergelijking met de week daarvoor. Op de intensive care zijn de afgelopen week 333 nieuwe opnames vanwege COVID-19 geweest op de intensive care, een week eerder waren dat er 287, dit is een toename van 16%.

Buigen of barsten
Deze week wordt het buigen of barsten in Nederland. Als het aantal besmettingen niet afneemt of er tenminste geen duidelijke afvlakking van de groei is te zien, zal het land in een steviger lockdown terecht komen, werd eerder al gemeld.

Persconferentie
Vanavond geven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een nieuwe persconferentie, waar vooralsnog geen nieuwe maatregelen worden geopenbaard, maar er naar verluidt nogmaals een beroep wordt gedaan op iedereen op de coronamatregelen in acht te nemen.

 

Back to top button