Zo komt de nieuwe entree van Zwolle eruit te zien

Zwolle bouwt volop aan een gastvrije en duurzame entree naar het Zwolse stadshart. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een nieuwe fietsenstalling onder het Stationsplein. Binnenkort gaat ook de Stationsweg op de schop.

Volgens wethouder Ed Anker vormen het Stationsplein en de Stationsweg samen straks een stadsentree om trots op te zijn. ‘Met volop ruimte voor iedereen die vanaf de Spoorzone naar de Zwolse binnenstad wandelt. En natuurlijk andersom. Het vernieuwde Stationsplein en de Stationsweg worden klimaatproof. Dat betekent dat hier straks een flinke regenbui opgevangen kan worden en dat er genoeg koele plekken zijn wanneer het super heet is.’

Bereikbaarheid
Het voorbereidende werk heeft vanaf maandag 7 september aanstaande gevolgen voor de bereikbaarheid van woningen en bedrijven aan de Stationsweg en de omgeving. Op maandag 7 september wordt de tijdelijke brug tussen de Stationsweg en de Westerlaan verwijderd. Dit is nodig om ruimte te maken voor de werkzaamheden.

Doodlopende weg
De Stationsweg wordt daarmee doodlopend voor zowel gemotoriseerd verkeer als voor fietsers. De Westerlaan wordt doodlopend voor autoverkeer. De panden aan de Stationsweg tussen de Nieuwe Buitensociƫteit en de Burgemeester Van Roijensingel blijven bereikbaar. De route Oosterlaan-Stationsplein-Westerlaan blijft in beide richtingen toegankelijk voor fietsers en voetgangers. De adviesroute voor voetgangers van het station richting het centrum en omgekeerd loopt via de Terborchstraat en Van Nagellstraat.

Back to top button