Zo komt station Stadshagen eruit te zien

De gemeente Zwolle heeft vanavond (donderdag) de eerste tekeningen van station Stadshagen laten zien.

Binnenkort begint de aanleg van de treinhalte Zwolle Stadshagen en de autotunnel onder het spoor bij de Belvédèrelaan. Voor geïnteresseerden was er vanavond een inloopbijeenkomst in ontmoetingscentrum Het Anker. Medewerkers van de gemeente Zwolle, ProRail en aannemers BAM Infra Rail en Van Boekel Zeeland waren aanwezig om de planning toe te lichten en vragen te beantwoorden. Ook waren de ontwerpen van het station te zien.

Het nieuwe spoor zal louter gebruik gaan maken van elektrische treinen. Daardoor moeten er tussen Zwolle en Kampen 200 masten in de grond geslagen worden, waardoor het uitzicht van omwonenden zal veranderen. Door de bouw van het station en overige werkzaamheden zullen er in de zomer van 2017 geen treinen maar bussen tussen Zwolle en Kampen rijden.

Op het traject gaat de snelheid van de trein ook omhoog, van 100 naar 140 kilometer per uur. Daardoor zal de reistijd – met tussenstop in Stadshagen – gelijk blijven aan de tien minuten die het nu is. Onder station komt een tunnel voor voetgangers, fietsers en autoverkeer. Het is de bedoeling dat de trein eind 2017 gaat rijden.

Station Stadshagen

Back to top button