Zo komt Weezenlanden-Noord eruit te zien

Samen met Openbaar Belang en de gemeente Zwolle heeft de ontwikkelcombinatie Nijhuis/Explorius een stedenbouwkundig plan gemaakt voor de wijk Weezenlanden-Noord.

Hier worden de huidige appartementen gesloopt en daar komen straks 500 appartementen voor terug: een mix van (sociale) huur- en koopwoningen. Groen en water zijn gekozen als identiteit voor de vernieuwde wijk. Het college legt nu het stedenbouwkundigplan voor aan de gemeenteraad.

Vijfhonderd appartementen
Op deze plek in het centrum van Zwolle staan nu verouderde appartementencomplexen. Deze appartementen maken straks plaats voor 500 nieuwe appartementen in een groene omgeving. Er komen 230 sociale huurwoningen, ongeveer 121 huurwoningen in de vrije sector en 150 koopwoningen. Ook is er ruimte voor voorzieningen, bijvoorbeeld een sportschool of kinderopvang. Auto’s worden straks geparkeerd in een nieuwe ondergrondse parkeergarage. Hierdoor is er meer ruimte voor een groene omgeving.

Groen en water
In het plan is veel aandacht voor groen, water en biodiversiteit. De daken, binnentuinen en de ruimte om de gebouwen heen worden gebruikt om een waterrobuuste omgeving te creëren. Zo kunnen flinke regenbuien worden opgevangen. Extra bomen in de wijk en planten op de daken en gevels zorgen voor verkoeling bij hoge temperaturen en voorkomen hittestress.

Back to top button