Zo komt Zwolle eruit te zien bij de zuidzijde van het station

Het gebied in de Spoorzone bij de ingang van het station aan de zuidkant en rondom de oude industriële hallen verandert de komende jaren in een nieuw stuk stad voor iedereen. Wel even geduld, want het duurt waarschijnlijk zo’n 10 jaar voordat alle gebieden klaar zijn.

Het is nu nog een kantoren- en industrielocatie en niet voor iedereen toegankelijk. Hierdoor is het voor veel mensen een onbekend deel van Zwolle. Over een aantal jaar is dit anders en wordt het een plek waar je bijvoorbeeld iets kunt drinken, kunt werken, wonen of een bijzondere expositie kunt bezoeken. Er komt veel groen en zelfs een nieuw park ‘het spoorpark’. Het wordt een echt stuk stad met circa 1200 woningen samen met innovatieve en creatieve bedrijven en organisaties. Werken, onderwijs, culturele voorzieningen en horeca, een mix aan functies. Door dit gebied een nieuwe toekomst te geven, zet Zwolle weer een stap in haar ambitie naar het groenste stationsgebied van Nederland.

(tekst loopt door onder foto’s)

Deze week stemde het college in met de plannen voor dit deel van de Spoorzone. Het gaat om de delen van de Spoorzone die vooral in eigendom zijn van NS. Ze heten District Z, Werkplaatsen en Lurelui. In deze deelgebieden liggen onder andere de industriële Wärtsila hallen en het markante rode gebouw. Als alles volgens plan gaat, wordt er vanaf 2024 gefaseerd gestart met de bouw. Waarschijnlijk duurt het zo’n 10 jaar voordat alle NS-gebieden klaar zijn.

Back to top button