Zo maak je een koninklijk soepje

Sterrenchef Jonnie Boer schotelde de koninklijke familie een Raalter aspergesoepje voor. Heeft u nog geen inspiratie voor vanavond, dan hebben wij het recept voor u hieronder opgeschreven.

Zo maak je koninklijk soepje (voor 4 personen)

  • 4 dl kippenbouillon
  • 4 dl water
  • 200 gr. room
  • 200 gr. asperge-schillen (ongeveer 10 asperges)
  • Halve teen knoflook
  • Kwart ui
  • 2 blaadjes laurier
  • Schil van 1 biologische citroen
  • 20 gr. boter
  • 30 gr. bloem
  • 80 gr. beenham
  • 2 hardgekookte eieren
  • 8 takjes peterselie
  • zout

Rooster de kwart ui in een droge pan, totdat deze goudbruin en glazig wordt. Meng de kippenbouillon, water en room.

Zet dit op met de aspergeschillen, laurier, geroosterde ui, knoflook en citroenschil.  Laat de bouillon een half uur trekken op laag vuur ( let op niet aan de kook). Kook de geschilde asperges in het vocht, totdat deze bijna beetgaar zijn en laat ze uitdampen en afkoelen op een plateau. Laat de boter smelten op middelgroot vuur. Voeg de bloem toe als de boter niet meer bruist en gaar de bloem ongeveer tien minuten op laag vuur.

Zet deze terug in de koelkast om af te koelen. Wanneer de asperges afgekoeld zijn, deze in kleine blokjes snijden als garnituur voor de soep.

Snij ook de beenham en eieren in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Zeef de bouillon en breng deze aan de kook. Los hier het afgekoelde mengsel van boter en bloem in op en kook dit dit ongeveer 10 minuten zachtjes door tot er een mooi gebonden soep ontstaat. Breng deze eventueel op smaak met citroensap en zout.

koninklijksoepje

 

Back to top button