Zo ziet het nieuwe stationsgebied in Zwolle er straks uit

Meer groen en een betere verbinding met de binnenstad. Dat zijn belangrijkste argumenten geweest om de bouwplannen voor het stationsgebied aan de noordzijde enigszins aan te passen. De nieuwe impressie werd woensdagavond in hotel Wientjes gepresenteerd voor belangstellenden.

De stationsweg – waar hotel Wientjes aan staat – krijgt meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Nu hebben gasten die van het station naar de binnenstad wandelen nog 1.80 meter ruimte op het trottoir langs Wientjes, straks is dat 7 meter.
Het beeld van Thorbecke zal geplaatst worden vlakbij een rond gebouwde waterplek, waar mensen ook kunnen zitten. In de buurt waar vroeger de betaalde en overdekte fietsenstalling stond, komt de passerelle, een brug over het spoor die voetgangers én fietsers (aan de hand) van de noord- naar de zuidzijde brengt, en andersom. Hieronder een impressie van de bouwplannen.