Zorgen over bezuinigingen op busvervoer in Zwolle

De Zwolse SP maakt zich zorgen over de toekomst van het busvervoer in de stad. De recent gepubliceerde Mobiliteitsmonitor blijkt een opmaat te zijn naar vergaande bezuinigingen op het Zwolse OV.

De SP-fractie heeft hier schriftelijke vragen over gesteld en zal maandag 23 november een debat aanvragen over dit onderwerp. Het recente mobiliteitsonderzoek dat de gemeente heeft laten doen naar het vervoer van inwoners lijkt te worden gebruikt als rechtvaardiging voor vergaande provinciale bezuinigingen op het OV. De verbinding tussen Holtenbroek en de Aa-landen wordt al wegbezuinigd, maar dit lijkt slechts het begin.

Slopen van openbaar vervoer
De SP vind dit vreemd aangezien het onderzoek laat zien dat 20 procent van de mensen geen alternatief heeft voor de bus. Ook zijn jongeren onder de 18 en gebruikers van buiten de stad niet meegenomen in het onderzoek. SP-raadslid Brammert Geerling: ‘De provincie lijkt een passie te hebben ontwikkeld voor het slopen van het Overijsselse openbaar vervoer. De SP zet zich juist in voor een sterk OV-netwerk om de mobiliteit van mensen te vergroten. De toekomst van het busvervoer in de stad is nu onduidelijk omdat steeds kleine stapjes worden genomen in plaats van eerlijk in alle openheid keuzes te maken. Zwolle en de provincie investeren ondertussen miljoenen in een nieuwe busbrug. Zijn er straks nog wel bussen over om daar overheen te rijden?’

Back to top button