Zorgen over verbouwing bibliotheek in Diezerstraat

De fractie van Swollwacht heeft zorgen over de verbouwing van de oude bibliotheek aan de Diezerstraat, waar het winkelpand van ZARA moet komen. De partij heeft geluiden opgevangen dat er niet geluisterd wordt naar het advies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Inmiddels is de verbouwing van het pand aan de Diezerstraat in volle gang, om uiteindelijk plaats te maken voor winkelketen ZARA. Op 28 mei is er een advies afgegeven om netjes om te gaan met authentieke elementen in het pand. De fractie van Swollwacht zegt echter dat er aanwijzingen zijn dat er niet correct wordt omgegaan met het advies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daar wil zij opheldering over van het stadsbestuur. Swollwacht-raadsleden William Dogger en Sylvia Bruggenkamp hebben de volgende vragen gesteld:

  • Geeft u invulling aan het advies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zoals geformuleerd in haar brief van 28 mei 2015 en op welke wijze.
  • Als u geen of gedeeltelijk geen invulling aan dit advies geeft, kunt u dan aangeven waarom niet en
  • Hebt u dit gemeld bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed?
  • Op welke wijze wordt over het algemeen omgegaan met adviezen van organen als de Rijksdienst voor het Cultureel Efgoed en het Oversticht, en kan het College daarnaast de (juridische) status van deze adviezen duiden?
Back to top button