Zure nederlaag voor PEC Zwolle na late tegentreffer

Een helft lang had PEC Zwolle de koploper in de eredivisie in de tang. Maar in de laatste seconden van de wedstrijd sloeg PSV alsnog toe: 0-1.

Wie nog twijfelde of de hoge klassering van PEC Zwolle in de eredivisie toeval was, kwam vandaag bedrogen uit. De thuisploeg maakte – zeker op basis van de tweede helft – de meeste aanspraak op de overwinning tegen koploper PSV. De gasten hadden nauwelijks antwoord op het compacte en gedisciplineerde spel van de ploeg van John van ’t Schip.

Kansen
Philippe Sandler, Youness Mokhtar en Younes Namli kregen goede kansen om het overwicht ook in doelpunten uit te drukken, maar misten scherpte in de afronding. Pas diep in blessuretijd deed PSV wat PEC Zwolle had nagelaten. Een losgeslagen bal belandde voor de voeten van Nicolas Isimat-Mirin die de enige treffer van de wedstrijd maakte, gehéél tegen de verhoudingen in.

Trots
Ondanks de nederlaag was Van ’t Schip trots op zijn ploeg. ‘We stonden goed gedisciplineerd en waren de bovenliggende partij, zeker naarmate de eerste helft vorderde. Ik heb de jongens een groot compliment gemaakt voor het vertoonde spel.’