Zware storm op komst, KNMI geeft code oranje af

Het KNMI heeft ook voor de provincie Overijssel morgen een code oranje afgegeven. Er worden in het oosten van het land windstoten van 100-120 km/u verwacht. Code oranje geldt voor de provincie Overijssel van 12.00 uur tot 14.00 uur.

Donderdagochtend krijgen we te maken met een (zware) westerstorm. In de ochtend en eerste helft van de middag zijn overal zware windstoten mogelijk van 80-100 km/u. In de tweede helft van de ochtend tot aan het begin van de middag zijn er in het zuidwesten, westen, midden en later oosten tijdelijk zelfs zeer zware windstoten mogelijk van 100-120 km/u, aan zee mogelijk meer. In de tweede helft van de middag neemt de wind sterk in kracht af.

Omvallende bomen
Er is dan risico op omvallende bomen en losse takken. Ook wordt er gewaarschuwd voor gevaarlijke situaties voor verkeer en watersport. Ga voorbereid op reis en houd rekening met langere reistijden. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Sneeuw
Overigens kan het donderdagochtend in het noordoosten tijdelijk glad worden als gevolg van sneeuwval. De sneeuw gaat in de tweede helft van de ochtend over in regen en de gladheid verdwijnt dan weer.

Back to top button