Zwemschool Akwaak is failliet

Zwemschool Akwaak is gisteren failliet verklaard. De organisatie zat in Zwolle bij Bubbels in Stadshagen en in revalidatiecentrum De Vogellanden. Volgens het faillissementsdossier zijn er 50 personen werkzaam bij Akwaak. 

De zwemschool had ook vestigingen in de regio. Er wordt nog gekeken naar een doorstart, maar vooralsnog zitten honderden kinderen en hun ouders in onzekerheid. Alleen in zwembad Bubbels hebben zo’n 700 kinderen in Zwolle zwemles.

Mail aan ouders
Ouders hebben donderdagmiddag – nadat het nieuws via de media bekend was gemaakt – een mail gekregen van Akwaak. Daarin wordt vermeld dat de organisatie druk bezig is om te praten over een doorstart en dat alle activiteiten doorgang zullen vinden, tot nadere berichtgeving. Ook het afzwemmen gaat aanstaande zondag door zoals was gepland.

14 vestigingen
Akwaak Zwemscholen biedt vanuit veertien vestigingen in Nederland zwemlessen aan. Sinds januari 2006 wordt er les gegeven aan de doelgroepen baby- en peutersurvival en zwemles voor het A-diploma, B-diploma en C-diploma.

Back to top button