Zwolle (a)Live strijkt neer in Hedon

Zwolle barst van de ideeën en initiatieven. Dat laten Zwolse initiatiefnemers en stadgenoten zien op donderdagavond 27 oktober in Hedon.

Het programma bestaat onder meer uit een “Initiatieven Vloer”, een inspirerende talk van cultureel antropoloog Jitske Kramer, een wervelende talkshow en de workshop Deep Democracy. Aanvang is om 19.00 uur. Tickets kunnen besteld worden via de website van Hedon.

Diversiteit
Cultureel antropoloog Jitske Kramer trapt de avond af. Ze is bekend van het boek “De Corporate Tribe”, dat het (management)boek van het jaar is geworden. Haar talk “Wow! Wat een verschil!” daagt uit om antwoord te geven op de vraag: hoeveel diversiteit kun jij aan? Het gaat over verschillen en overeenkomsten en over nut en noodzaak van diversiteit. Jitske Kramer legt uit hoe je in de stad effectief tot werkelijk gezamenlijk gedragen beslissingen kunt komen.

Dieze
Vervolgens worden tijdens de talkshow initiatiefnemers en gasten uit de stad gevraagd hun ervaringen, vraagstukken en successen te delen. Zo doen bijvoorbeeld mensen van SamenZwolle, Wijkbedrijf Dieze en Buurtmoestuin Hof van Breecamp hun verhaal.

Inspiratie opdoen
Hierna is er tijd voor ontmoeting of verdere verdieping. Wie wil kan de Initiatieven Vloer op om meer inspiratie op te doen. Hier worden ervaringen gedeeld en kan men met goede tips van anderen het eigen initiatief verder brengen.

Workshop
Bezoekers kunnen ook de boeiende wereld van “Deep Democracy” meemaken door een workshop te doen bij René de Haan van Acht Coaching en Rini te Velthuis van Droom van Zwolle. Tijdens deze workshop worden op enerverende wijze Zwolse vraagstukken opgepakt.

Presentatie en muziek
De presentatie van Zwolle (a)Live ligt in handen van Martijn van Hese van de Partij voor Cultuur. De muziek wordt verzorgd door Het Mannenkoor en Fakkelteit (initiatief van Travers Welzijn in samenwerking met Hedon). De jongeren van Fakkelteit brengen deze avond voor het eerst hun nieuwe nummer ten gehore en presenteren de bijbehorende videoclip.

Aanmelden
Zwolle (a)Live voor alle Zwollenaren, donderdag 27 oktober, Hedon, aanvang 19:00 uur. Eigen bijdrage: €15,-. Onder de aanwezigen wordt tijdens de avond drie keer Jitske’s boek “De Corporate Tribe” verloot. Indien de eigen bijdrage niet haalbaar is dan kun je in contact treden met Initiatiefrijk Zwolle via initiatiefrijk@zwolle.nl of 038-4982670.

Back to top button