Zwolle betaalt 30 mille voor avond praten over energie

De gemeente Zwolle heeft 30.000 euro uitgegeven voor één avond discussiëren over duurzame energie. Ook werd er 70.000 euro besteed aan begeleiding voor het plan van windmolens op Voorst. Dat idee is inmiddels van tafel.

De bedragen kwamen boven water, nadat de fractie van Swollwacht opheldering vroeg over het bedrag van 100.000 euro dat door het college werd genoemd in een bijlage tijdens de Perspectiefnota. ‘Het is veel geld voor een paar broodjes ham en kaas’, zei fractievoorzitter William Dogger die een specificatie wenste van het bedrag van een ton.

‘Zwolse partij’ verdient 15 mille
Die is er nu gedeeltelijk. Uit stukken blijkt dat er 30 mille is betaald voor één stadsgesprek waar ongeveer 100 Zwollenaren op af kwamen. Van die 30 mille is de helft uitbesteed aan ‘een Zwolse partij’. Ook is er 70 mille door de gemeente uitgegeven voor de begeleiding van het project om windmolens op Voorst te plaatsen. Dát project is sinds vorige week van de baan toen de initiatiefnemers Scania, Hogeschool Windesheim en Blauwvinger Energie de stekker eruit trokken.

Gemeenschapsgeld
Swollwacht is nog niet tevreden over de specificatie. ‘Hier hebben we niets aan’, zegt Dogger. ‘We willen precies weten waar het geld naartoe is gegaan, specifieker dan dit. Het gaat om gemeenschapsgeld en dat moet de gemeente wel kunnen verantwoorden. Wij kunnen dat niet op basis van deze cijfers.’

Back to top button