Zwolle en Primark willen betaald parkeren voor de fiets

Primark en de gemeente Zwolle willen betaald fietsparkeren bij de nieuwe kledingwinkel op de Melkmarkt. Klanten zouden per uur moeten betalen. Hiermee moet het fietsprobleem in de binnenstad worden opgelost. Dat blijkt uit een informatienota van het college van B&W.

De fietsenchaos in de Zwolse binnenstad is met de komst van Primark nog groter geworden. In het eerdere plan voor de ontwikkeling was nog rekening gehouden met een ondergrondse fietsenstalling, maar die is uiteindelijk gesneuveld wegens te hoge kosten. Nu heerst er vooral chaos in het straatbeeld door de vele fietsen. ‘Wij hadden er al voor gewaarschuwd’, zegt CDA-raadslid Martijn van der Veen.

Het college van B&W zit met de kwestie in zijn maag en wil volgende week beginnen met betaald parkeren van de fiets bij de Primark. De twee nieuwe fietscoaches moeten toezicht houden en verkopen ‘parkeertickets per uur’, zo staat in de informatienota aan de gemeenteraad . De prijs van een uurticket zou 1,95 euro zijn. Wie te laat bij zijn fiets is, kan rekenen op een fikse boete van 62,75 euro. Op die manier probeert de gemeente Zwolle bezoekers op te voeden om de fietsen elders in de stad in aangewezen stallingen te parkeren.

Wie overigens bij Primark een aankoop doet van boven de 25 euro krijgt het fietskaartje van een uur gratis. Het plan moet nog wel worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

UPDATE 17.49 uur: In een ingelaste raadsvergadering is vandaag (1 april) besloten het voorstel van het college en Primark in de prullenbak te sodemieteren. Geen paniek dus mensen, en bedankt voor de reacties 🙂

Back to top button