Zwolle gaat strenger optreden tegen gevaarlijke honden

De gemeente Zwolle gaat in de toekomst harder optreden tegen gevaarlijke honden. In een nieuw protocol staat dat er ook preventief actie kan worden ondernomen als het gedrag van een hond hier aanleiding toe geeft.

Dat zegt het stadsbestuur in een reactie op vragen van Swollwacht. Die partij wilde weten hoe eerdere incidenten met vechthonden in Zwolle in de toekomst kunnen worden voorkomen. In oktober van vorig jaar werd de teckel Woutertje doodgebeten door een vechthond die later zelf ook werd doodgeschoten door de politie. Naar aanleiding van dat incident vroeg Swollwacht om extra maatregelen.

Verscherpt protocol
Het college heeft aangegeven een verscherpt protocol te hebben gemaakt, waarin het ook mogelijk is om preventief op te treden als het gedrag van een hond hier aanleiding toe geeft. Het stadsbestuur heeft ook zorgen over de vechthonden in Zwolle. ‘Het college constateert dat er een toenemend aantal bijtincidenten is en dat daarbij ook regelmatig zogenoemde vechthonden bij betrokken zijn.’ De actualisatie van het protocol is in nauwe samenwerking met de politie tot stand gekomen.

Back to top button