Zwolle gaat woensdag straten afzetten voor boerenprotest

De gemeente Zwolle zal morgen (woensdag) een aantal straten rondom het provinciehuis afzetten, omdat boeren massaal hebben opgeroepen te komen protesteren.

Honderden trekkers met boze boeren zullen woensdag afreizen naar het provinciehuis in Zwolle om te protesteren tegen de dwangsommen die de provincie Overijssel aan enkele boeren wil opleggen.

Om ervoor te zorgen dat de boeren hun landbouwvoertuigen kunnen parkeren en er geen onveilige verkeerssituaties ontstaan rondom het provinciehuis, is besloten om de Wethouder Alferinkweg en Luttenbergstraat (tussen de Hanekamp – Assendorperstraat) en Schuurmanstraat vanaf Groot Wezenland vanaf 12.00 uur tijdelijk af te sluiten. Dit wordt morgen ook ter plekke aangegeven met bebording. De omliggende instanties zoals de rechtbank zijn hier vandaag over geïnformeerd.

Verder is het de verwachting dat het verkeer in het gebied rondom het provinciehuis ook hinder gaat ondervinden van de landbouwvoertuigen. Houd hier rekening mee en bekijk altijd de laatste verkeersinformatie voor vertrek.

Back to top button