Zwolle geeft 350.000 euro aan evenementen

Een groot aantal evenementen kan in 2016 rekenen op ondersteuning van de gemeente Zwolle. De stad heeft ruim 350 duizend euro beschikbaar gesteld. Nieuw is de bijdrage voor De Sterkste Man van Nederland dat naar Zwolle komt.

De grootste uitgaven zijn er voor het Stadsfestival (110 duizend euro) en Zwolle Unlimited (55.000 euro), maar ook de Carnavalsoptocht (2.900 euro) kan een bijdrage tegemoet zien. Net als in voorgaande jaren is voor meer evenementen een subsidieaanvraag gedaan dan dat er budget is.

Evenementen die in 2016 een bijdrage verdienen zijn volgens het college: Halve Marathon, Ster van Zwolle, Zwolle Unlimited, Bevrijdingsfestival, Stadsfestival, IJsbeeldenfestival (alle zogenoemde kernevenementen in Zwolle), Blauwvingerdagen, Oranjepret, de intocht van Sinterklaas, de Omloop IJsseldelta, het Stratenfestival en Parkpret. Een nieuwe evenementen dat een bijdrage krijgt is De Sterkste Man van Nederland (5.000 euro).

Criteria
In totaal werd voor 17 evenementen voor ruim 485 duizend euro aan bijdrages gevraagd. Een beoordelingscommissie heeft daar op basis van vooraf bekende criteria een keuze in gemaakt. Om voor een bijdrage in aanmerking te komen moet een evenement onder meer de toeristische aantrekkingskracht van de stad versterken, het culturele of sportieve klimaat versterken, leiden tot extra bestedingen in Zwolle en zorgen voor een prettig woon- en werkimago voor de stad. Motto daarbij is ‘Zwolle heeft het allemaal!’

Back to top button