dinsdag , 26 september 2023
Kerst Zwolle
Ook in de Aa-landen genoten de bezoekers van de kerstmarkt.

Zwolle geniet van kerstsfeer

Kerst in Zwolle is losgebarsten. De kerstmarkten hebben de stad vanaf dit weekend helemaal in winterse sferen gebracht. In vrijwel elke wijk zijn deze dagen wel evenementen te vinden die het kerstgevoel versterken. Wij hebben een aantal hoogtepunten in de agenda voor morgen (zondag) op een rijtje gezet.

Zwolle-Zuid
Vanaf morgen is er ook in Winkelcentrum Zwolle-Zuid een extra koopzondag. Er zijn veel sfeervolle acts en activiteiten. Daarnaast laat het winkelcentrum weer de mooiste kerstwensen in vervulling gaan met de wensenactie. Bezoekers kunnen van 13.00 tot 17.00 uur gratis meerijden met een kersttreintje, er is een gratis cadeau inpakservice en er zijn diverse optredens van koor SwingShift.

IJssellands Politie Mannenkoor
Het IJssellands Politie Mannenkoor treedt morgen (zondag) om 15.30 uur in de Dominicanenkerk (Assendorperstraat 29) op. De toegang is gratis en de kerk is ’s middags open vanaf 14.45 uur. Na afloop van het concert wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Kerst in Zwolle

Festival of nine Lessons and Carols
Kom in optimale kerststemming met het jaarlijkse ‘Festival of nine Lessons and Carols’ van ANTHEM. Het festival is een kerstviering naar Engels voorbeeld, waarbij Christmas Carols en Bijbellezingen samen het kerstverhaal vertellen.

Er zijn twee uitvoeringen:
– 17 december om 16.00 uur (lezingen in het Nederlands) in OLV-Basiliek te Zwolle
– 17 december om 20.00 uur (lezingen in het Engels) in OLV-Basiliek te Zwolle

Wees welkom! Toegang is gratis, collecte bij de uitgang.

Binnenstad
Het is morgen ook koopzondag in de binnenstad, de ideale plek om de kerstsfeer tot u te nemen. De Grote Markt, het Grote Kerkplein, Luttekestraat, Papenstraat en Celeplein zullen omgetoverd worden tot een gezellige Kerst & Foodmarkt. Ook kun je kijken bij de Santarun (start op het Gasthuisplein), lekker opwarmen bij het HotTub Festival voor The Livingroom en schaatsen op de ijsbaan.

Hofvlietvilla
Morgen is er ook weer de sfeervolle wintermarkt bij de Hofvlietvilla. Er zijn verscheidene kraampjes die zowel ambachtelijke lekkernijen uit de streek als kerst- en winterartikelen verkopen.

Kerst in Zwolle