donderdag , 7 december 2023
Parkpret Zwolle

Zwolle geniet volop van Parkpret

Het jaarlijkse festival Parkpret was vandaag (zondag) weer een mooi succes. In Park Eekhout kwamen meer dan duizend mensen bijeen om te genieten.

Waar een klein park groot in kan zijn. Het jaarlijkse Parkpret festival(letje) kreeg vandaag de aandacht die het verdient. Kinderen konden bouwen, knutselen en pottenbakken. Volwassenen struinden langs kunst en cultuur. En natuurlijk was er muziek, variërend van kinderconcerten tot (echte) optredens. Meer dan duizend bezoekers struinden door het park, en voor iedereen was er wel iets om van te genieten.

Sinds 2006 organiseert de buurtstichting De Freule van Eekhout elk jaar het festijn Parkpret in Park Eekhout. Parkpret vindt plaats op de laatste zondag van mei, dat is de landelijke Dag van het Park. In 2006 nam de ANWB het initiatief voor deze dag met als doel om één keer per jaar alle mooie parken in het zonnetje te zetten. De gemeente Zwolle nam dit initiatief over en koos Park Eekhout als locatie. De naam Parkpret is bedacht, als tegenhanger van een pretpark. Daarmee drukt de organisatie het niet-commerciële karakter van de dag uit.

Parkpret Zwolle

Parkpret Zwolle

Parkpret Zwolle

Parkpret Zwolle

Parkpret Zwolle