Home / Hoofdzaken / Zwolle heeft de minste toiletten in Nederland

Zwolle heeft de minste toiletten in Nederland

Zwolle bungelt stevig onderaan de lijst van grote steden waar mensen gebruik kunnen maken van een (semi-)openbare wc. Er is slechts één toilet per 13.900 inwoners beschikbaar.

Met dat aantal is Zwolle de onbetwiste hekkensluiter. Net daarboven staat Purmerend waar er één wc per 8.888 inwoners is. De data van de toiletten zijn afkomstig van Hoge Nood, een app met 5000 (semi-)openbare toiletten. De meeste gemeenten verwijzen naar deze app als hen wordt gevraagd hoeveel openbare toiletten er te vinden zijn.

Amsterdam is de meest gastvrije stad met één wc voor 2.942 inwoners. Alkmaar (2e) en Leeuwarden maken de topdrie vol. Het totale overzicht:

Meest gastvrije stad:
1. Amsterdam
2. Alkmaar
3. Leeuwarden
4. Hengelo
5. Den Bosch

Minst gastvrije stad:
50. Zwolle
49. Purmerend
48. Tilburg
47. Zaandam
46. Nissewaard (Spijkenisse)

Kijk HIER voor het totale overzicht.

5 reacties

 1. Zwolle bungelt met alles onderin, waarom zou iemand in vredesnaam naar Zwolle gaan, weinig winkels, zondags alles dicht, geen gezellig centrum etc. etc.

  • toevallig de 6e beste winkelketens van NL en het centrum is het meest groeiende centrum van Nederland.Blijkbaar lang niet naar Zwolle gegaan?

   • Waar haal je die onzin vandaan moreno?

    • zondags dicht,maar dat is het enige wat klopt in jouw oordeel/verhaal
     ik denk dat je de laatste 10 jaar niet in het centrum bent geweest

     • Ik kom er dagelijks reimer en het is gewoon een dooie boel.

      Als je uit je werk snel iets wil halen kan het niet want veel winkels zijn al om 17.30 uur dicht, in echte stad zijn ze vaak tot 19.00 uur open.

      Ik heb al gehoord dat Primark, Zara en Hudson’s Bay al lopen te mopperen over tegenvallende omzet en ook Ikea schijnt spijt te hebben om zich in Zwolle te vestigen.

      Was het centrum maar als 10 jaar geleden reimer!