Zwolle is gastheer van Nationale Viering Bevrijdingsdag 2023

Zwolle is de gasthoofdstad van de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei 2023. Op 5 mei organiseert de provincie Overijssel samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Zwolle, stichting Bevrijdingsfestival Overijssel en de NOS een bijzonder programma vanuit het provinciehuis en op het festivalterrein in het Park de Wezenlanden in Zwolle. Ook in aanloop naar Bevrijdingsdag vinden er in Overijssel diverse activiteiten plaats.

Onderdeel van het programma in het provinciehuis in Zwolle is de 5 mei-lezing die door de NOS wordt uitgezonden. Wie de 5 mei-lezing dit jaar zal houden, wordt begin 2023 bekend gemaakt. Aansluitend op het programma in het provinciehuis wordt het Bevrijdingsvuur ontstoken op het Bevrijdingsfestival Overijssel als startsein voor alle 5 mei-vieringen in het land.

Burgemeester Peter Snijders van Zwolle: ‘Het Bevrijdingsfestival in Zwolle is al jaren de grootste van het land en trekt een heel divers publiek. Ik hoop dat we dat ook terugzien in ons programma straks. Een divers programma waar heel veel mensen onderdeel van zijn.’

Overijssels tintje op De Dam
Ook de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam krijgt komend jaar een Overijssels tintje. Zo zullen Overijsselse scholieren bloemen leggen bij het Nationaal Monument en worden scouts uit Overijssel gevraagd om te ondersteunen bij het leggen van de kransen en het hijsen van de vlaggen tijdens de herdenkingsplechtigheid.

Back to top button