Zwolle krijgt 71 WhatsApp-wijken voor preventie

Steeds meer Nederlanders sluiten zich aan bij WhatsApp Buurtpreventie (WABP) groepen om op die manier een steentje bij te dragen aan de veiligheid in hun wijk. In Zwolle is het nu mogelijk je aan te sluiten bij een van de 71 wijken.

De belangstelling voor Buurtpreventie via WhatsApp groeit met de dag, zeker nu bewezen is dat waar een buurt op deze manier een oogje in het zeil houdt, criminaliteit daalt. Naast het vergroten van het gevoel van veiligheid is het ook bevorderlijk voor de samenhang binnen een wijk.

Vaak pas nadat een inbraak heeft plaatsgevonden hoor je van buurtbewoners die iets verdachts gezien hadden. De WhatsApp Buurtpreventie geeft de mogelijkheid om wanneer je iets signaleert, dit direct te delen met leden van de App in de buurt. Je hoeft er niet direct zelf op af te stappen, maar je brengt wel je omgeving op de hoogte en houdt zo de buurt alert. WhatsApp Buurtpreventie maakt gebruik van de SAAR Methodiek (meer informatie hierover tref je aan op http://wabp.nl) In veel gemeenten is criminaliteit al fors teruggedrongen, puur door het gebruik van WhatsApp Buurtpreventie.

Het signaleren van verdachte zaken beperkt zich maar zelden tot één locatie, groot voordeel van de WABP is dat de beheerders van de wijkgroepen ook contact hebben met de omliggende wijken en de daar actieve groepen.

Als ook jij wilt meewerken aan de veiligheid in je buurt, klik hier om je aan te melden om de lokale digitale buurtwacht te versterken. Door samen te werken en bij te dragen aan het WhatsApp Buurtpreventie netwerk binnen Zwolle kunnen we samen zorgen voor meer veiligheid en verbinding in de buurt.

Back to top button