Zwolle krijgt appartementen en villa’s op een eiland

Zwolle krijgt straks 35 appartementen en vijftien watervilla’s die worden gebouwd op een eiland in de nieuwe buurt De Tippe in Stadshagen.

Op het eiland worden woonblokken aan het water en in het groen ontwikkeld. Er komen 30 appartementen met een oppervlakte van 65 m2 tot en met 180 m2 en vijf loftappartementen van 130 m2 met een fraai uitzicht over het Weidepark. Ook komen er vijftien watervilla’s. Die voorzien in de behoefte aan riante en ruime gezinswoningen op een mooie locatie in het hart van De Tippe,

Auto’s in garage
Alle auto’s, ook die van bezoekers, parkeren in een overdekte parkeergarage zodat er geen auto’s op het eiland rijden en parkeren. Hierdoor is er veel ruimte voor een gezamenlijke binnentuin met diverse ontmoetingsplekken. Door afwezigheid van auto’s is deze binnentuin een fijne plek om te spelen of om je buren te ontmoeten.

Bijen en vleermuizen
Dit wordt niet alleen een mooie plek om te wonen voor mensen, maar ook voor dieren zoals vlinders, bijen, vogels en vleermuizen door een rijke variatie aan bomen en planten. Uiteraard zijn de te bouwen woningen helemaal voorbereid op de toekomst: circulair, duurzaam en energiezuinig. De semi-openbare ruimte op het wEiland blijft eigendom van de bewoners en is klimaat adaptief, duurzaam bereikbaar en sociaal inclusief.

Start bouw
De komende maanden wordt het plan verder uitgewerkt en ontworpen. Naar verwachting start de bouw van wEiland in 2023.

Back to top button