Zwolle krijgt compleet nieuwe buurt, vlakbij stadsgracht

Zwolle krijgt er een nieuwe woonbuurt bij. Op een strategische plek aan de rand van de historische binnenstad komen zes kleinschalige woongebouwen met koopappartementen en koopwoningen met uitzicht op de stadsgracht. Tussen de gebouwen komt een binnentuin met veel groen.

Het nieuwbouwproject bevindt zich aan de Schuttevaerkade, nét buiten de stadsgracht, waar nu nog een oud kantoorpand staat. Het project is vernoemd naar de 17e-eeuwse houtzaagmolen die hier tot 1901 stond. Vanaf deze plek loop je straks zó de binnenstad in.

(tekst loopt door onder foto)

 

Het plan telt ruim 100 koopappartementen en -woningen in verschillende groottes en prijsklassen: van startersappartementen van ca. 50 m2 tot penthouses van ruim 200m2 en stadswoningen tot wel 235m2 en een aantal commerciële ruimtes. In de ondergrondse parkeerkelder kunnen de bewoners straks hun auto kwijt.

De appartementen worden uitgevoerd met een ruim balkon en / of dakterras. Ook zijn er woningen en appartementen die worden uitgevoerd met een ruim terras in de daktuin.

(tekst loopt door onder foto)

 

Bovenop het parkeerdek wordt een groene daktuin aangelegd met bomen, bloeiende planten, bankjes en doorkijkjes. Een plek voor bewoners om elkaar te ontmoeten, maar ook ruimte voor bijen, vogels en vlinders. Deze daktuin is bovendien openbaar toegankelijk, zodat de bewoners uit de wijk Dieze-West via deze groene looproute van en naar de binnenstad kunnen komen. De nieuwe buurt is bovendien klimaatbestendig: door een ondergrondse waterbuffer wordt overtollig regenwater vastgehouden om te gebruiken in drogere periodes.

Oplevering in 2024
Als alles meezit, kan de verkoop (prijzen zijn nog niet bekend, red.) starten in het eerste kwartaal van 2022 en kunnen de eerste woningen in 2024 worden opgeleverd (planning onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden).

Back to top button