Zwolle krijgt een echte Aspergeweek

Zwolse restauranthouders organiseren van 18 tot en met 28 mei de Zwolse Aspergeweek. Het publiek kan tien dagen lang genieten van menu’s en gerechten gemaakt van het Sallandse witte goud. Tijdig een tafeltje reserveren is aan te raden.

Voor de ware liefhebber gaat er niets boven romige blanke asperges van de koude grond, van het seizoen dus. Het is één van de streekproducten waar Salland om bekend staat. De asperge wordt geroemd om haar smaak, maar staat ook al vijfduizend jaar bekend als zeer gezonde groente, boordevol belangrijke voedingsstoffen. De Zwolse chef-koks bereiden tijdens de Zwolse Aspergeweek uiteenlopende aspergegerechten, van klassiek tot vernieuwend.

Deelnemende restaurants
De restaurants waar het publiek van 18 tot en met 28 mei terecht kan voor zijn favoriete aspergemenu, staan hier vermeld: Eetcafé De Kleine, Wijnbar Oak, Bistro Bonne Femme, Bistro de Zoete Inval, Brasserie en wijnbar In den Hoofdwacht, Vaca Negra steak & grill, Grand Café en Tapasbar Las Rosas, Restaurant Beautanica, Bennies in de Basis, Bonabo Social Club, Taboe Bar & Keuken.

Alle evenementen
De Zwolse Aspergeweek is een initiatief van een aantal restauranthouders die zijn verenigd in Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ). Daardoor is de Aspergeweek terug op de agenda van de HESZ. Op de gezamenlijke website, www.gastvrijzwolle.nl kan het publiek alle evenementen van de HESZ bekijken en ook alle restaurants terugvinden.

Back to top button