Zwolle krijgt poëzieroute rondom Park Eekhout

Vanaf vrijdag 27 mei heeft Zwolle voor het eerst een tijdelijke poëzieroute onder de naam Tuinpoëzie. Met zo’n twintig poëzie-vitrinekasten is een route gemaakt van gedichten in de voortuinen van huizen in de straten rondom Park Eekhout.

De gedichten – die nog niet eerder zijn gepubliceerd – gaan over Zwolle. Onder de dichters bevinden zich de jonge Dichter des Vaderlands Maaike Rijntjes, Rodaan al Galidi, de huidige stadsdichter Marieke van Bolderen, eerdere stadsdichters, leden van het Zwols Dichterscollectief en enkele andere Zwollenaren. De gedichten worden getoond in houten vitrinekasten die zijn gemaakt door medewerkers van RIBW en Frion in houtbewerkingsplaats het Schuurtje van Zuid.

Poëzie-wandeling
Vrijdagmiddag 27 mei om 16.30 uur is er een ludiek openingsmoment in Park Eekhout, ter hoogte van Theeschenkerij Eekhout. Op zondag 29 mei om 15.00 uur (tijdens Parkpret) en donderdag 2 juni om 20.00 uur vindt er vanuit Park Eekhout een poëzie-wandeling (van circa een uur) plaats voor belangstellenden. De aanwezige dichters zullen dan hun eigen gedicht voordragen. Publiek is welkom.

Back to top button