donderdag , 22 februari 2024

Zwolle krijgt filmtheater met vijf zalen in oude pand V&D

Het Fraterhuis krijgt de langgekoesterde uitbreiding naar vijf zalen in het nieuw te bouwen Handelshuys in het Broerenkwartier als het aan B en W ligt.

Ze stellen de gemeenteraad voor om mee te werken aan nieuwbouw op de plek waar nu nog het oude V&D pand staat en eigenaar te worden van een van de vier gebouwdelen van het Handelshuys. Daarin is ruimte voor vijf filmzalen met horeca, een multimediazaal, drie nog in te vullen verdiepingen, een rooftopbar en een publiek toegankelijk uitzichtpunt op het dak.

De nieuwbouw geeft het Fraterhuis ruimte om te kunnen groeien van twee naar vijf zalen en te voorzien in de behoefte van de stad en regio op filmgebied.

Wethouder Monique Schuttenbeld (Stadshart en Cultuur) is enthousiast: ‘Het nieuwe Fraterhuis geeft niet alleen een culturele en economische impuls aan het Broerenkwartier, maar aan het hele centrumgebied. Ook het uitzichtpunt op het dak en de rooftopbar zijn een mooie toevoeging voor het Stadshart en gaan veel bezoekers trekken. Met deze investering en voorziening maken we Zwolle nog aantrekkelijker als woon- en werkstad.’

Prachtige kans
Directeur Filmtheater Fraterhuis Henri√ętte Boerhof is blij: ‘Geweldig nieuws dat het college dit nu zo heeft besloten. Een prachtige kans voor een toekomstigbestendige (door)ontwikkeling van de film- en beeldcultuur in Zwolle. Het Fraterhuis, inclusief de ruim 130 vrijwilligers, blijft zich daar graag sterk voor maken. We zien dan ook met enthousiasme en vertrouwen uit naar de behandeling in de gemeenteraad.’