donderdag , 30 maart 2023

Zwolle krijgt hostel op plek oude politiebureau

In het voormalige politiebureau aan de Luttekestraat komt een hostel, ruimte voor culturele initiatieven, een bar/restaurant en terras. 

In mei 2019 heeft de Gemeente Zwolle een oproep gedaan voor initiatieven die het voormalige politiebureau aantrekkelijker en levendiger maken voor bewoners en bezoekers van de stad. Uit de ingediende initiatieven is besloten om verder te gaan met de ondernemers van Hostcel.

Slaapzalen
Hostcel is een initiatief van twee startende ondernemers uit Zwolle. De kamers van het hostel variëren van tweepersoons- en familiekamers tot meerpersoons slaapzalen. Op de begane grond willen ze een laagdrempige eetgelegenheid realiseren: Bar Pita met aan twee zijden terras.

Live muziek
In Bar Pita kunnen toeristen én inwoners van Zwolle terecht voor een lekkere hap. Daarnaast biedt Bar Pita ruimte voor livemuziek, exposities en meer. Iedere hostcelbezoeker draagt automatisch bij aan de zogenaamde cultuurpot. Hiermee worden culturele partijen betaald die in Bar Pita activiteiten verzorgen. Wethouder de Heer: “Bar Pita en een hostel zijn een mooie invulling om het gebouw aan de Luttekestraat aantrekkelijk en levendig te maken. De twee concepten versterken elkaar”.

Planning
In de volgende fase van het proces gaan de partijen met elkaar om tafel over de inhoud van de huurovereenkomst. Naar verwachting is hiervoor tot minimaal eind mei 2020 de tijd nodig. Daarna zal het ontwerp verder moeten worden uitgewerkt, zal een omgevingsvergunning moeten worden aangevraagd, waarna de verbouwing pas kan starten. Een datum voor de opening is nu nog niet bekend.