Zwolle krijgt in de zomer groot openluchtconcert, nu in Stadshagen

In de zomer komt er een groot en gratis openluchtconcert aan het water bij het Twistvlietpark in Stadshagen. Volgens de organisatie wordt het evenement een combinatie van Night of the Proms en het Prinsengrachtconcert.

Tresore Producties organiseert voor de zomervakantie de eerste editie van het nieuwe muziekevenement Symphonica Stadshagen. ‘Een avond waar klassieke muziek en pop samenkomen en buren elkaar na maandenlang binnen zitten weer kunnen ontmoeten. Een gratis openluchtconcert bovendien, georganiseerd voor én door wijkbewoners’, aldus de bedenkers.

Ontmoeten wijkbewoners
Vier jaar geleden verhuisde initiatiefnemer Bastiaan Roeters van Groningen naar Zwolle. Als nieuwe Stadshagenaar merkte hij dat het ontmoeten van wijkbewoners nog niet zo makkelijk ging. Het cultureel aanbod vindt meestal in het centrum van Zwolle plaats en in de wijk zelf is er relatief weinig te doen voor volwassenen. Om verbinding en ontmoeting te stimuleren en om een bijdrage te leveren aan het culturele aanbod van de wijk organiseert hij nu samen met wijkbewoners en lokale bedrijven voor de zomervakantie een nieuw openluchtconcert.

De Vuurvogel
Tijdens het concert treden bekende en onbekende artiesten uit de wijk of regio Zwolle op. Zij worden begeleid door Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel. Welke artiesten exact zullen optreden wordt op een later moment bekend gemaakt. De plannen zijn om het concert plaats te laten vinden aan het water. Bezoekers kunnen dan op de kade, in het park of in een bootje voor het podium van de muziek genieten.

Corona
Natuurlijk houdt de organisatie alle geldende coronamaatregelen bij de voorbereidingen van dit evenement strikt in gedachten. In samenspraak met verschillende instanties, waaronder de Gemeente Zwolle, wordt gekeken of en op wat voor manier het evenement door kan gaan.

Aanmelden vrijwilliger
Niet alleen het team achter de organisatie, maar ook partners en sponsoren komen uit Stadshagen of uit de regio Zwolle. Buurtbewoners kunnen meehelpen om het evenement te organiseren door zich aan te melden als vrijwilliger via www.symphonicastadshagen.nl

Back to top button