zaterdag , 30 september 2023

Zwolle krijgt nieuwe huisartsenpraktijk aan rand van het centrum

Zwolle krijgt een nieuwe huisartsenpraktijk aan de Dokter Stolteweg 96. Hanzehart, zoals de dokterspost gaat heten, opent de deuren in september.

Vier jonge, gedreven huisartsen hebben, samen met de Taskforce Huisartsentekort Zwolle (bestaande uit gemeente Zwolle, Huisartsenvereniging Regio Zwolle, regio-organisatie Medrie en Zilveren Kruis), de afgelopen maanden hard gewerkt om de nieuwe huisartsenpost op te zetten. Dat was nodig ook, want veel huisartsenpraktijken in Zwolle zitten overvol en nemen geen nieuwe patiënten aan. Het gevolg hiervan is dat een groot aantal inwoners in Zwolle geen eigen huisarts heeft.

Postcodegebieden
De praktijk is gevestigd aan de rand van het centrum aan de Dokter Stolteweg 96 in Zwolle. In verband met de verbouwing die nu plaatsvindt, zal de praktijk zich de eerste weken tijdelijk vestigen in de huisartsenspoedpost aan de Dokter van Heesweg 2 in Zwolle. De praktijk is geopend voor patiënten binnen de volgende postcodegebieden: 8011, 8012, 8021, 8022, 8023, 8025.

Op de website is het inschrijfformulier te vinden en vindt u meer informatie over de praktijk: https://huisartshanzehart.nl/.