Zwolle krijgt vijfde coffeeshop midden in het centrum

De gevraagde gedoogbeschikking en horecaexpoitatievergunning voor het vestigen van een coffeeshop in de Rodeleeuwsteeg worden verleend. Dat is de uitkomst van de beoordeling van de aanvraag. De vergunning gaat per 16 november aanstaande in. Tegen de komst van de coffeeshop in het centrum was veel verzet.

De aanvraag voldoet volgens de gemeente aan de kaders zoals die in het coffeeshopbeleid zijn vastgesteld en aan de Algemeen Plaatselijke  Verordening. Ook is er een onderzoek naar de integriteit van de aanvrager gedaan in het kader van Bibob.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Tegen de aanvraag zijn twee zienswijzen ingediend. De bezwaren richten zich op parkeren- en verkeersoverlast, vrees voor overlast van klanten van de coffeeshop en de planogische bestemming. ‘Deze zienswijzen geven na de beoordeling er van geen gronden om de gevraagde vergunning te weigeren. Volgens het drugsbeleid is er geen aanleiding om er van uit te gaan dat de coffeeshop meer hinder op gaat leveren dan een gemiddeld horecabedrijf’, aldus de gemeente.

Back to top button