Zwolle maakt eengezinswoningen vrij voor jonge statushouders

De gemeente Zwolle wil maximaal negen eengezinswoningen gebruiken voor jonge statushouders. Die moeten dan onder begeleiding met twee tot vier personen de woning delen.

Er is ontzettend veel vraag naar woningen, ook in Zwolle. Omdat de vraag zo groot is, zoekt Zwolle naar oplossingen. Ook op korte termijn, zegt de gemeente in een persbericht. Daarom start er een pilot voor jonge statushouders die op de wachtlijst staan voor een woning in Zwolle. Jongeren die daarvoor geschikt zijn kunnen straks onder begeleiding met twee tot vier personen een eengezinswoning delen. Voor de pilot worden maximaal negen woningen, verdeeld over Zwolle, beschikbaar gesteld.

Voorwaarden
Aan de pilot worden verschillende voorwaarden gesteld, zowel voor de leefbaarheid in de wijk als het welzijn van de jonge statushouders. Zo wordt er vooraf gekeken of de statushouders geschikt zijn om samen een huis te delen. Ook wordt er gekeken naar de groepssamenstelling in het huis. Daarnaast wordt er gekeken naar de grootte van het huis en zo bepaald of er twee, drie of vier personen kunnen wonen.

Zwolse wijken
Er worden maximaal 9 woningen voor de pilot beschikbaar gesteld gezet, verdeeld over de Zwolse wijken. Per wijk worden er maximaal 3 huizen voor de pilot ingezet. De pilot is afgestemd met de woningcorporaties en huurdersverenigingen.

Back to top button