Nieuw festival landt in Zwolle

Drie dagen lang genieten van eten, cultuur en een markt op cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje. Van vrijdag 10 t/m zondag 12 juli vindt de eerste editie van Lepeltje Lepeltje Zwolle plaats.

Neus, tong, oren en ogen. Dat zijn de zintuigen die tijdens het gratis Foodfestival Lepeltje Lepeltje optimaal worden gestimuleerd. Het Ter Pelkwijkpark zal vanaf 10 juli het toneel zijn van hét culturele foodfestival voor jong en oud. Bij Lepeltje Lepeltje draait alles om lekker eten in een gezellige en ongedwongen sfeer. Geen hekken om het terrein maar een open uitstraling en gratis toegankelijk voor iedereen. Naast alle stoelen en banken die verspreid staan over het terrein kun je ook lekker op een kleedje in het gras zitten en genieten van al het lekkers en de lokale bandjes.

lepeltje_lepeltje1
Foto: Hans Niezen

Er staat een mooie mix van cateraars vanuit het gehele land aangevuld met aantal Zwolse partijen. De 25 cateraars die tijdens het festival voor de heerlijke kookluchtjes zorgen, hebben een zeer verschillend aanbod. Voor iedere liefhebber is er wat wils. Van Indonesisch, Surinaams, friet of fruit tot aan pizza’s, salades, wafels en tortilla’s. Neem bijvoorbeeld de Geflipte Kippen met haar heerlijke biologische kippendijen of de Japanse lekkernijen van Meneer Temaki.  Ook bijzondere keukens zijn aanwezig zoals bijvoorbeeld de insectenkeuken Bugalicious.

lepeltje_lepeltje2
Foto: Hans Niezen

En qua cultuur? Er spelen per dag zo’n 5 bands op het hoofdpodium, aangevuld met dj’s. Lepeltje Lepeltje biedt een afwisselend cultureel programma waarbij een groot gedeelte van de artiesten uit de regio Zwolle komen. Onder andere bands als Roots Rising, Karel J. Schepers, Jo Sarah en nog vele dj’s waaronder Irey Selecta, Soul Clap verzorgen de muzikale dressing van deze editie. Poppodium Hedon  is de curator van de programmering op de zaterdag. Ook voor kinderen is Lepeltje Lepeltje heerlijk vertoeven. Op de zaterdag en zondag is er een programma speciaal voor kinderen. Verwacht kinderyoga, dansen op afrikaanse muziek, interactief theater en vele andere knutsel- sport- en doe- activiteiten.

Markt
Hoe ziet de markt eruit? De samenstelling van de kraampjes wisselt per dag. De dames van Winkels op Wielen doen de programmering voor de markt. Zij weten precies wat leuke partijen zijn. Dit jaar zijn er onder anderen kraampjes gericht op mode, vintage, kinderkleding, gedroogd fruit, woonaccessoires  en vrije tijd.

lepeltje_lepeltje3
Foto: Hans Niezen

Waar wil de organisatie met het festival naartoe groeien? ‘We moeten goed nadenken hoe we het concept kunnen blijven verbeteren. De focus moeten we niet alleen maar op het eten leggen. Cultuur, een markt en een kinderprogramma geven het evenement body. Daarin onderscheiden we ons. Als rondreizend cultureel foodfestival doen we dit jaar vijf plekken aan: Amersfoort, Groningen, Zwolle, Apeldoorn en we richten tijdens het festival Mysteryland een eigen eiland in. We willen ons concept het liefst door heel Nederland brengen. Het is namelijk heel leuk om te organiseren. Het is voor ons als organisatie elke keer weer een feestje en kunnen niet wachten om het Ter Pelkwijkpark om te toveren tot Lepeltje Lepeltje’, aldus Paul Niezen van Lepeltje Lepeltje.

Back to top button